Seguretat alimentària a les activitats a l'aire lliure

Dijous, 10 de juliol de 2014
Els organitzadors d’un acte on es serveixen aliments han de seguir una sèrie de recomanacions per assegurar la seguretat alimentària.

Per mantenir les condicions higiènico-sanitàries cal tenir cura sobretot de:

• Neteja i desinfecció dels aliments i les zones de treball
• Separar i protegir els aliments
• Control de temps entre la cocció i el refredament (màxim 2 h)
• Comptar amb algú que disposi del carnet de manipulador d’aliments

Algunes indicacions bàsiques són:

• Garantir en tot moment la temperatura adequada
• Evitar portar joies i anells, menjar xiclets, fumar cigarretes...
• Rentar les mans i desinfectar bé la zona on hi ha el menjar i on es manipula
• Utilitzar lleixiu apte per desinfecció i en les dosis adequades
• Utilitzar paper de cuina (no draps) i si s’usen guants, que no siguin de làtex.

El fet de seguir aquestes indicacions, garanteix un bon desenvolupament de les activitats.

Darrera actualització: 20.11.2020 | 10:31