Informació d'al·lèrgens en aliments sense envasar en establiments de restauració i comerç minorista.

Divendres, 30 de gener de 2015
El Reglament (UE) 1169/2011, de 25 d’octubre, sobre la informació alimentària facilitada a les persones consumidores ha esdevingut d’aplicació obligatòria a partir del 13 de desembre de 2014.

Una de les novetats més importants de la norma esmentada és la necessitat d’identificar els catorze grups d’aliments que poden provocar al·lèrgies o intoleràncies a les persones consumidores, quan aquests grups d’aliments es fan servir en el procés de fabricació o preparació d’un producte alimentari.

Aquesta informació, a banda de donar-se a l’etiquetatge dels productes envasats, també s’ha d’oferir a les persones consumidores en el cas dels aliments que s’ofereixin sense envasar, els envasats als llocs de venda a petició del comprador/a, i els envasats per a la seva venda immediata.
Darrera actualització: 20.11.2020 | 10:32