A Sant Fost, vetllem pels drets dels animals

Dissabte, 23 de maig de 2020
En els últims dies, les entitats protectores de gats de Sant Fost han alertat de la disminució de felins en algunes de les colònies del municipi. En concret, membres de les associacions ADA i ADYLA asseguren que s’està observant una disminució de felins molt sobtada a la colònia de gats del carrer Vall de Boí.

Quin servei fan les colònies de gats?
Els gats que formen part de les anomenades ‘colònies controlades’ són gestionats per voluntaris i voluntàries que s’encarreguen d’alimentar-los i esterilitzar-los. A través de les colònies, es controlen les poblacions felines de forma respectuosa, ètica i conforme a la creixent sensibilitat de les persones envers els animals.

A més, aquestes colònies són molt necessàries en termes d’higiene pública, ja que aquests animals es troben alimentats, esterilitzats i controlats sanitàriament, amb tot el benefici que això comporta per a la població santfostenca.

Així mateix, aquest control de colònies ajuda a eliminar els problemes de superpoblació de gats i garanteix una adequada integració a la realitat urbana. Per tot això, el voluntariat de les protectores del poble realitza una tasca impagable quan té cura i vigila les colònies de gats del municipi de forma altruista i solidària.

L’Ajuntament de Sant Fost, des de la regidoria de Dret Animal en estreta col.laboració amb la Policia Local, recorda que els gats són animals protegits per la llei de protecció dels animals de la Generalitat de Catalunya.

A més, l’article 336 del Codi Penal tipifica com a delicte l’ús d’esquers enverinats o altres substàncies químiques, així com elements físics amb la finalitat de matar-los o causar-los danys greus. Alhora, l’ús de substàncies químiques o verí constitueix un greu risc per a la salut pública.

La regidoria de Dret Animal també recorda que no hi ha proves científiques que els animals puguin contagiar la COVID-19 a les persones.


Darrera actualització: 20.11.2020 | 11:32