"Territoris Oblidats, Camps de Refugiats Palestins del Líban" a L'Ateneu de Sant Fost.

Dimarts, 24 de juny de 2014
“Tot i que fa quatre generacions que viuen als camps, mantenen l’esperança de tornar a la seva terra, inclús els nens que han nascut allà dibuixen el seu poble de Palestina”, explicava l’Anna Basanta a la presentació de l’exposició.

Continuà compartint les seves sensacions al visitar els camps. “Creixen amunt, hi ha blocs de 7 pisos que no ha construït cap arquitecte. A vegades separats per un carreró de l’amplada d’una persona, amb tot de cables creuats. Tot el terreny és per edificar, els nens no tenen espais per jugar”.

També es comentaren temes com la falta d’informació dels joves en temes de salut; la falta de motivació cap a l’educació: poden estudiar carreres però no poden exercir professions liberals fora dels camps perquè no tenen nacionalitat; resulta difícil viatjar a l’estranger; els joves marxen a les milícies...

El dia 20 de juny es commemora el Dia Mundial del Refugiat. La comunitat palestina viu refugiada des de la creació de l’estat d’Israel l’any 1948.

Actualment hi ha 5 milions de refugiats palestins (representen 1/3 part dels refugiats del món) distribuïts en diferents països. Al Líban hi ha 16 camps amb un total de més de 376.000 persones (són un 10% de la població del país).

En l’exposició, que es pot visitar fins el divendres 27, s’explica aquesta realitat en 16 plafons que contenen informació, dades estadístiques i moltes fotografies.
Darrera actualització: 20.11.2020 | 10:31