Club Handbol Sant Fost: “Sant Fost és handbol i l’handbol és Sant Fost”
El Club Handbol Sant Fost va néixer l’any 1960 de la mà de veïns com Josep Iglesias, Antoni Baliarda i dels exalcaldes Àngel Costa i Josep Tomàs. L’entitat va passar diversos anys en què alternava la primera i segona provincial, però va ser durant la temporada 1976-1977 quan va fer un gran salt en arribar a Primera Nacional, on s’hi va mantenir durant quatre temporades. L’edat d’or del club però va ser als anys 80, quan gràcies al talent de jugadors de la base va assolir l’ascens a la Divisió d’Honor en dues ocasions, en la temporada 1980-1981 i 1984-1985. Els anys 90 van ser més convulsos per al club, que es va acabar traslladant a Martorelles. Al 2000, va tornar a Sant Fost de la mà de veïns com l’Alfonso Letosa i l’Alfredo Murciano. El club recupera de mica en mica la seva essència fins a dia d’avui, en què compta amb 9 equips i 135 fitxes federatives. Carlos Jiménez és l'actual president del Club Handbol Sant Fost, que es troba a les portes del 60è aniversari de l’entitat, molt marcat per la crisi sanitària de la COVID-19.
Juny 2020
Seixanta anys donen per molts partits, moltes alegries i moltes històries. En quin punt us trobeu ara mateix?
Crec que la tendència dels últims tres anys és molt positiva. Ara mateix tenim 135 fitxes federatives, nenes i nenes des dels 4 anys d’edat i 9 equips, 3 dels quals són femenins: un sènior, un cadet i un infantil.
Heu donat un impuls a l’handbol femení
És evident que tenim més nens que nenes, però estem fent un gran esforç per potenciar l’handbol entre les noies. No és un esport només per a nens o nois, sinó que les noies també hi poden aportar molt i ho estan demostrant. El nostre infantil femení, per exemple, juga a la Primera Divisió Catalana.
Enguany celebreu 60 anys i l’aniversari us ha enganxat enmig de la pandèmia del coronavirus. Com us ha afectat a la celebració?
Teníem previstos alguns actes al juny que els hem ajornat a la tardor. Volíem convidar exjugadors del club, fer una jornada de portes obertes i repetir l’handbol al carrer. La nostra intenció és celebrar-los igualment, però potser els haurem de tornar a posposar per després del Nadal.
Tot plegat és una incertesa
Hem hagut de suspendre entrenaments i partits, però nosaltres som positius perquè els nostres jugadors ho són. Ells segueixen entrenant molt des de casa i ens donen molta energia. Ara, el que no volem és que perdin el gust per l’esport però que tothom estigui bé. Ja veurem si podrem començar la temporada a l’octubre, com és habitual, o si haurem de fer-ho més endavant.
Què és el més important per al club, ara mateix?
Volem que el Club Handbol Sant Fost sigui una família. De fet, som tots un: els grans van a veure els partits dels petits i els petits veuen com juguen els grans, ens portem molts bé entre nosaltres i fomentem uns valors propis dels esports d’equip i de contacte, com el companyerisme i el respecte.
Què li ha donat l’handbol a Sant Fost durant aquests 60 anys?
Crec que la història del poble està molt lligada a l’handbol. La gent que ara té entre 50 i 70 anys recorda perfectament partits contra el Barça. Que als anys 80 vingués un equip com aquest a jugar en un poblet petit, de pagès, va ajudar a posar Sant Fost al mapa i ens va donar a conèixer. Per mi, Sant Fost és handbol i l’handbol és Sant Fost.
I com veieu el futur?
Estem fent un bon treball de base. Ara mateix tenim una cinquantena d’infants i animem tothom a venir i provar l’esport. Estem treballant molt per recuperar el club dels anys 80, i la trajectòria és bona.
Per tant, si continueu amb aquesta tendència segur que podreu celebrar els 70 anys amb tranquil·litat
Sí, i esperem fer-ho havent superat les 200 fitxes!